Zašto ste kupili auto?

31.07.2012.

Nedavno je ekipa našeg sajta naišla na jedan vrlo redak i zanimljiv auto. U pitanju je Mercedes Benz 500SE (W126) iz 1983. godine. Pitali smo vlasnika, Vladimira Milojevića šta ga je navelo da kupi takav automobil.

Vladimir je kupio ovaj automobil pre oko godinu dana, a auto je uvežen iz Nemačke pre oko 10 godina. On ističe da je kod ovog automobila sve na visokom nivou - od dimenzija (dužina 5,3m), preko komfora, do troškova vožnje. U gradskoj vožnji, njegov automobil troši 25 litara TNG-a na 100 pređnih kilometara! I održavanje ovog automobila je poprilično skupo, s obzirom na motor i na ekskluzivnost ovog modela.

Mercedes Benz 500SE

Kada govorimo o motoru, ovaj auto ima motor od čak 5000cm3 i 230KS, pa godišnja registracija košta oko 65.000 dinara. Motor je uparen sa četvorostepenim automatskim menjačem. Vlasnik ističe menjač kao jednu od najvećih prednosti ovog automobila; kaže da je odlično podešen, jer pri 120km/h motor radi na samo 2000 obrtaja u minutu, a s obzirom na to da je automatski, u značajnoj meri olakšava vožnju po gradu.

Naš sagovornik ističe još neke prednosti svoje "lađe": udobnost vožnje je na vrlo visokom nivou i može se meriti i sa modernim automobilima, prostranost eterijera, visok nivo opreme... Njemu se sviđa i mehanička jednostavnost, jer automobil nije opremljen brojnim računarima i senzorima. Nivo opreme ovog automobila, s obzirom na godište je stvarno neverovatan. Vladimirov Mercedes Benz 500SE poseduje ABS, šiber, centralnu bravu, klima uređaj, tempomat, električne podizače svih prozora, kožna sedišta, elektronsko pomeranje sedišta...

Na kraju, gospodin Milojević ističe da je oduševljen kvalitetom izrade automobila. Motor i posle 30 godina radi besprekorno, a limarija je još uvek zdrava. Iako je automobil star i skup za vožnju, on ne misli da ga menja.

Vladimir je kupio automobil, jer je, kako kaže, osećaj vožnje ovakvim automobilom sjajan. Neki vozači kupuju automobil da bi imali prevozno sredstvo, neki zbog toga što nisu imali para za bolji, neki zbog dimenzija automobila... A Vi?

Napišite u kometaru koji automobil vozite i zašto ste ga kupili.

Pročitajte i:


blog comments powered by Disqus
Share
ShareBar