Zašto automatik troši više goriva

25.02.2013.

Postoji mišljenje da automobili sa automatskim menjačem troše više goriva od onih sa manuelnim. Istražili smo da li je zaista tako.

Menjač

Postoji više razloga zbog kojih automobili sa automatskim menjačima troše više goriva od onih sa manuelnim menjačem. Prvi i najbitniji je vezan za princip rada automatskih menjača. Problem je u delu koji menja kvačilo kod automatskog menjača (torque converter). Ovaj deo je mnogo manje efikasan nego klasično kvačilo. Proklizavanja su česta, što deo snage motora pretvara u neiskorišćenu toplotu.

Po konstrukciji, automatski menjači su veći i teži od manuelnih, što doprinosi povećanju ukupne mase automobila, koja zbog toga, opet troše više goriva.

Automatski menjači obično imaju manje stepeni prenosa nego manuelni. Do skoro je bilo potpuno normalno kupiti nov auto sa automatskim menjačem, koji ima samo 4 "brzine". To znači da je najviši stepen prenosa mnogo manje ekonomičan nego na "manuelcu". Razlog zbog kog automatici imaju manje stepeni prenosa je, opet, u torque converteru. Zbog njegove glomaznosti, obično u menjaču nema mesta za dodatne zupčanike.

Program koji menja brzine kod automatskog menjača nije svestan vozačevih namera. Vozač najbolje prati situaciju na putu i zna kada da promeni stepen prenosa na više ili na niže. Elementi automatskog menjača nisu svesni konkretnih uslova na putu i uvek rade po istom principu, što se ne može povoljno odraziti na potrošnju goriva.

Moderna tehnologija donosi velika poboljšanja. Noviji tipovi automatskih menjača imaju veći broj stepeni prenosa, zaključavanje torque convertera tako da nema proklizavanja i elektroniku koja upravlja sistemom mnogo efikasnije. Danas se u ponudi mogu naći i automobili koji, prema tvrdnjama proizvođača, troše manje goriva u verzijama sa automatskim menjačem nego sa manuelnim.

Koji tip menjača vi imate i za koji mislite da je bolji?

Pročitajte i:


blog comments powered by Disqus
Share
ShareBar