Šta se dešava kada rashladna tečnost zamrzne u automobilu?

12.12.2012.

Do zamrzavanja rashladne tečnosti u sistemu za hlađenje automobila najčešće dolazi zbog nepravilnog odnosa antifriza i vode u mešavini, ili potpunog nedostatka antifriza u rashladnom sistemu automobila.

Voda se širi kada počne da mrzne na 0°C. Ovo širenje može oštetiti čelični ili aluminijumski blok motora, pošto on nije fleksibilan. Tada je motor potuno upropašćen. Isto se dešava i sa hladnjakom i cevima za vodu. Zbog pukotina koje nastanu, hladnjak i creva će puštati vodu ako se ona prethodno u njima zaledi. Ovo sve treba sprečiti tako što ćete sipati mešavinu antifriza i vode u određenom odnosu. Mešavina antifriza i vode u odnosu 50:50 će sačuvati vaš motor do ispod -30°C.

Antifriz

Delimično zamrzavanje rashladne tečnosti

Razlozi za smrzavanje rashladne tečnost, najčešće su:

  1. neredovna zamena rashladne tečnosti
  2. dolivanje vode umesto mešavine vode i antifriza
  3. nepravilna koncentracija antifriza
  4. spoljne temperature ispod -30°C

Smrzavanje rashladne tečnosti ne znači nužno oštećenje motora. Kada se zaledi, tečnost najčešće ne smrzne potpuno, nego pređe u stanje koje je slično lapavici (između tečnog i čvrstog). U ovakvoj situaciji motor neće biti oštećen, ali rashladna tečnost neće moći da teče. Kada startujete motor, on će se brzo ugrejati, otopiće led, ali će hladnjak ostati zaleđen. Pošto voda ne može da teče, motor će se brzo pregrejati i doživeti veliko oštećenje! Nećete primetiti da je motor prokuvao, jer će hladnjak biti zaleđen i nikakva para iz njega neće izlaziti. Ovakvu pojavu možete primetiti tek kada bude prekasno.

Zato, kada su temperature niske, treba često pratiti pokazivač temperature motora. Ako temperatura brzo poraste, ali ne ostane u granici normale, motor treba ugasiti! Potrebno je pregledati hladnjak i potržiti znake zamrzavanja. Kada se rashladna tečnost u hladnjaku otopi, možete da nastavite da vozite, ali bi trebalo da proverite tačku smrzavanja tečnosti.

Šrafovi za led

Potpuno zamrzavanje rashladne tečnosti

Zbog preniskih temperatura ili previše razvodnjenog antifriza može doći do potunog smrzavanja rashladne tečnosti. U tom slučaju najčešće stradaju hladnjak, blok motora i/ili cevi. Hladnjak nije jeftin deo za zamenu, a sa motor je situacija i mnogo gora.

Šrafovi protiv oštećenja motora ledom

Srećom, inženjeri motora su predvideli ovakvu situaciju. Većina motora ima šrafove koji treba da spreče pucanje bloka motora zbog zaleđene tečnosti. Blok motora ima izbušene velike rupe na delu gde voda prolazi. Te rupe su popunjene šrafovima od mekšeg metala. Ako se voda u bloku motora raširi, ovi šrafovi će biti jednostavno izbačeni napolje.

Kada šrafovi za led ispadnu napolje, motor će normalno upaliti. Problem je u tome što, čim se voda otopi, u potpunosi će iscureti napolje. Ovo je vrlo nezgodno - bez vode neće biti ni ključale vode, pa će kazaljka pokazivati normalnu temperaturu. Prvi znaci su gubitak snage motora, a zatim i pojava jakog slatkastog mirisa. Tada treba ugasiti motor i potražiti znake curenja tečnosti.

Lampica za pritisak ulja

Najgori scenario

U slučaju jako niskih temperatura, ili lošeg održavanja vozila, neće se desiti da samo šrafovi izlete napolje. Može doći do pucanja bloka i/ili glave motora. U ovom slučaju neće iscureti samo antifriz, nego i ulje. Pored slatkog mirisa antifriza, javiće se i nizak pritisak ulja brzo po startovanju motora.

Sprečavanje zamrzavanja tečnosti u motoru

Jedini savet koji možemo da vam damo je da redovno menjate antifriz (rashladnu tečnost). Zamenu treba obavljati u intervalima koje je proizvođač antifriza propisao. Nikada nemojte sipati čistu vodu, niti čist antifriz, nego mešavinu prema uputstvu proizvođača.

Pročitajte i:


blog comments powered by Disqus
Share
ShareBar