Šta uraditi ako dođe do saobraćajne nesreće

23.07.2013.

Saobraćajne nesreće su sve češće na našim putevima. Vreme je odmora i mnogi kreću na put automobilom. Gužva i vrućina čine da su mnogi vozači nervozni, pa prave greške koje inače ne bi.

Ako se već dogodi da budete učesnik u saobraćajnoj nesreći, evo šta treba da znate:

Saobraćajna nesreća sa povređenim licima

Ako u saobraćajnoj nesreći neko bude povređen, treba odmah obavestiti Policiju na telefon 192. Povrđenom ukazati pomoć. U nekim slučajevima, kao što je povreda kičme je bolje ne dirati povređenog, jer mogu nastati još ozbiljnije povrede.

Saobraćajna nesreća bez povređenih lica, šteta manja od 200.000 dinara

Ako u saobraćajnoj nesreći nema povređenih lica, a materijalna šteta je manja od 200.000 dinara, dovoljno je popuniti evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi. Ako su sve informacije precizno popunjene i nedvosmisleno se vidi ko je kriv za udes, osiguranje će isplatiti štetu. Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi popunite odmah i napravite fotografije automobila, oštećenja i mesto nezgode. Ako niste sigurni da je šteta manja od 200.000 dinara, bolje je da pozovete Policiju. Obavezno uzmite podatke svih svedoka koji su bili prisutni.

Vozite pažljivo i razmišljajte da odmor treba da vam bude uživanje. Ne dozvolite da pokvarite putovanje. Ekipa sajta auto-delovi.org želi vam srećan put!

Pročitajte i:


blog comments powered by Disqus
Share
ShareBar