Kvalitet novih automobila (ne) opravdava cenu

14.07.2013.

Kvalitet automobila najdetaljnije ispitujemo kada kupujemo automobil. Za svoj novac želimo da dobijemo automobil što boljeg kvaliteta.

Automobil u kvaru

Pri izboru automobila svako ima svoje kriterijume. Zbog različitih potreba i shvatanja tih kriterijuma nastaju tradicionalne srpske rasprave o tome koji je auto bolji i kvalitetniji. Tradicionalno, nemački automobili važe za kvalitetne, francuski za udobne, američki za luksuzne... Ipak, mnogi se vode tradicionalnom izrekom da je najbolji automobil nov automobil. Kada neko kupi novi automobil, logično je da od njega očekuje dobar kvalitet i potpunu pouzdanost bar nekoliko godina.

Redakciji sajta auto-delovi.org javila se naša redovna čitateljka. Ona je 2009. godine kupila novi automobil Renault Clio. Automobil je do sada (nepune 4 godine) prešao samo 25.000 km. Kada pogledamo listu problema koji su ga zadesili, rekli bismo da bi se ovo očekivalo od nekog mnogo starijeg automobila sa bar petostruko većom kilometražom.

Garantni rok

Garancija na automobil je bila 2 godine. U ovom periodu niko ne očekuje da će doći do ikakvih problema. Našoj čitateljki je ponuđeno da produži garanciju za još godinu dana za cifru od nekoliko stotina evra. Ona je to odbila, nadajući se da se 2 godine starom automobilu, koji je pri tom prešao 15.000 km, a jedan je od skupljih u klasi, ništa loše neće dogoditi.

Međutim problemi sa autom za našu čitateljku su počeli još u garantnom roku. Od prvog dana pri podizanju i spuštanju vozačevog prozora čulo se krckanje, pa je podizač prozora zamenjen u garantnom roku. U garantnom roku je i ofarban krov zbog oštećenja laka. U servisu su to pripisali lošem održavanju, a kao razlog skidanja laka su naveli ptičji izmet, ali su ipak prihvatili da izvrše popravku o svom trošku. Auto je na farbanju krova bio 2 nedelje, a servis za to vreme nije dao zamenski automobil.

Nakon garancije

Sa prestankom garancije ne prestaju i problemi za automobil. Ležaj alternatora je poočeo da pravi probleme na oko 18.000 km! Zbog buke koju je stvarao morao je biti zamenjen, pa je urađen remont alternatora. Popravka je urađena u jednom od nezvaničnih servisa i koštala je oko 60 evra.

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što se pojavio problem i sa ležajem kompresora klima uređaja. Kvar se pojavio na oko 22.000 km, a ispoljava se, kao i kod ležaja alternatora, karakterističnom bukom. Popravka još uvek nije izvršena, a košta oko 150 evra.

Na skakavac ključu pukle su žabice koje drže taster za otključavanje, a kao jedino rešenje je ponuđena izrada novog ključa, što košta oko 150 evra.

Čitateljka se žali i na veliki broj sitnih problema, kao što je odvajanje kedera na prozorima na zadnjim vratima, ili oguljena kvaka vozačevih vrata.

Loš kvalitet izrade se vidi i u kabini gde su se neki tasteri na auto radiju izlizali, i ako se vrlo retko koriste, pošto je auto opremljen komandama na volanu.

Naša čitateljka se pita da li ima još ovakvih slučajeva i da li je normalno da se ovakvi problemi pojavljuju na automobilu koji je prešao samo 25.000 km, a plaćen je oko 11.500 evra.

Šta vi mislite, da li je ona postavila prevelika očekivanja od autombila, ili današnji automobili svojim kvalitetom ne opravdavaju cenu?

Pročitajte i:


blog comments powered by Disqus
Share
ShareBar