Uži izbor za Auto godine 2014

17.12.2013.

Objavljena je lista 7 finalista za titulu "Automobil godine 2014". Žiri traži najbolji novi automobil koji se pojavio u poslednjih godinu dana.

Takmičari za ovu nagradu su:

  • BMW i3 - prvi iz BMW-ove serije električnih automobila "iCars". Postoji u potpuno električnoj i hibridnoj verziji. Cilj mu je da električne automobile učini dostupnim za samo deo cene Teslinog Modela S.
  • Citroen C4 Picasso - Citroen ne odustaje od svog proverenog MPV-a, uprkos masovnom naletu novih krosovera. Ima sjajan dizajn i dva ogromna ekrana osetljiva na dodir da deci ne bi bilo dosadno tokom putovanja.
  • Mazda 3 - Treća genracija Mazde 3 hečbekje lakša nego prethodna zahvaljujući Mazdinoj SkyActiv tehnologi za uštedu energije, ali to je samo mali deo promena koje donosi. To je najlepši porodični hečbek u klasi, a vozne performanse su mu na vrhunskom nivou. kabina je značajno unapređena u odnosu na staru generaciju.
  • Mercedes S klasa - Kao i uvek, Mercedesova S klasa je lider u inovacijama u oblasti bezbednosti i tehnologije. U Mercedesu tvrde da su spremni da ponude automobil sa automatizovanim pilotom, ali će sada biti primenjeni samo neki delovi sistema zbog zakonskih ograničenja.
  • Peugeot 308 - Dizajn je značajno unapređen, tako da je ovaj auto pravo delo moderne umetnosti. lakši je, čvršći i štedljiviji od bilo kog ranijeg francuskog porodičnog hečbeka.
  • Škoda Octavia - Nova Oktavija izgrađena je na VW platformi Golfa 7. Veoma prostran auto po ceni porodičnog hečbeka.
  • Tesla Model S - Potpuno električna limuzina Ilona Maska se u Americi prodaje više od godinu dana, ali se u Evropi prodaje tek od nedavno. Sa cenom od 50.000-85.000 Funti u Evropi, Model S prevazilazi BMW M5, ali još uvek uspeva da ima autonomiju od 300 milja sa jednim električnim punjenjem.

Kako se bira automobil godine?

U početku, 59 novinara iz 23 zemlje izabralo je 32 automobila. Kriterijumi koji se uzimaju u obzir su različiti: cena, performanse, bezbednost, vrednost za uloženi novac, praktičnost, inovativnost, tehnologija i zadovoljstvo u vožnji. Sledeći korak u izboru su intenzivne test vožnje ovih 7 automobila koji su ušli u uži izbor. Pobednik će biti proglašen 3. marta 2014., na Salonu automobila u Ženevi.

Koji automobil je vaš favorit u ovom izboru? Da li je lista kandidata u užem izboru dobra? Ostavite komentar ispod teksta.

Pročitajte i:


blog comments powered by Disqus
Share
ShareBar