Još se čeka na odluku o ukidanju ponovnog TNG atesta

13.06.2013.

Iako je najvljivano da će biti ukinuta, odluka o obavezi ponovnog atestiranja TNG uređaja i dalje je na snazi.

Ponovo po atest za gas

Podsetimo, oni koji su ugradili gas u svoje automobile pre više od 5 godina, da bi produžili registraciju moraju po novi atest, čak i ako atest još nije istekao. Kod najvećeg broja vozača koji voze automobile na tečni naftni gas, ova odluka je izazvala veliko nezadovoljstvo. Kako i ne bi, kada za ponovno ispitivanje moraju da plate 6.000 dinara? Osim toga, postoji i velika verovatnoća da će se taj trošak uvećati zbog eventualne prepravke koja je potrebna.

Dosta se polemisalo o zakonitosti odluke kojom se vozačima ponovo naplaćuje nešto što su već platili i za šta imaju važeći atest.

U poslednje vreme se dosta pričalo o tome da će odluka o ponovnom atestu biti ukinuta. Oni koji su već registrovali auto i platili atest su se pitali da li će im novac biti vraćen. I ako smo to svi priželjkivali, odluka još uvek nije ukinuta.

Juče smo pozvali nekoliko agencija  za registraciju vozila da proverimo aktuelne informacije o ukidanju sporne odluke. Rekli su nam da još nemaju nikakve informacije i da vozači koji su radili atest za plinski uređaj pre više od 5 godina, moraju ponovo na pregled. Nismo uspeli ni da saznamo kada će i da li će odluka o reatestu biti ukinuta.

Dok se situacija ne razreši, vozačima ostaje jedino da poštuju zakon i da ponovo plaćaju za ono što su već platili.

Pročitajte i:


blog comments powered by Disqus
Share
ShareBar