4 nova modela sa po 5 zvezdica za bezbednost

18.03.2013.

Na najnovijim Euro NCAP testovima bezbednosti našla su se četiri nova modela automobila. To su Renault Zoe, Škoda Octavia, Toyota Auris i Toyota RAV4. Svi su dobili po 5 zvezdica za bezbednost.

Najbolje se pokazao novi Renaultov električni model Zoe. On je osvojio 89% za bezbednost vozača i ostalih putnika, 80% za zaštitu dece, 66% za zaštitu pešaka i 85% na testu elektronskih bezbednosnih sistema.

Sledeća je bila Škoda Octavia. Ona je osvojila čak 93% za bezbednost odraslih putnika, 86% za bezbednost dece, 82% za zaštitu pešaka i 66% za pomoćne sisteme.

Toyota Auris je osvojila 92% za bezbednost pešaka, 84% za bezbednost dece, 68% za bezbednost pešaka i 66% za pomoćne bezbednosne sisteme.

Toyota RAV4 je osvojio 89% za bezbednost pešaka, 82% za bezbednost dece i po 66% za bezbednost pešaka i pomoćne bezbednosne sisteme.

Svi modeli su osvijili maksimalnih pet zvezdica. Sa sigurnošću možemo reći da proizvođači ne poboljšavaju samo performanse i dizajn svojih automobila. Značajna pažnja se poklanja i bezbednosti automobila.

Pročitajte i:


blog comments powered by Disqus
Share
ShareBar